Welk telefoonhoesje geeft de beste bescherming?

Wij krijgen heel vaak de vraag; ‘’Welk telefoonhoesje is geschikt voor mij?’’ en ‘’Welk telefoonhoesje beschermt mijn smartphone het best?’’
Zoals op zo veel vragen is het antwoord op deze vragen helaas niet eenvoudig en is het antwoord ook nooit eenzijdig. Welk telefoonhoesje het best geschikt is en welk hoesje de beste bescherming geeft is per persoon verschillend. In deze blog gaan we hier dieper op in.

Welke verschillende soorten telefoonhoesjes zijn er?

Er zijn echt ontelbaar verschillende telefoonhoesjes, maar wij hebben alle verschillende type telefoonhoesjes die er zijn in drie hoofdcategorieën onderverdeeld in onze webwinkel.  Zie ook deze pagina. De drie hoofd categorieën zijn: hard case hoesjes, soft case hoesjes en flip case hoesjes.

Hard case hoesjes

Een hard case hoesje is in bijna alle gevallen een hard plastic hoesjes die op de achterkant van een smartphone wordt bevestigd. Door slimme uitsparingen aan de onder-, boven- en zijkanten is het toestel met een hardcase vaak uitstekend te bedienen. Een veel gestelde vraag en tegelijkertijd ook een misopvatting is of een hard case hoesje een smartphone wel goed kan beschermen, de hardcase zit immers alleen om de achterkant… Het antwoord op deze vraag is relatief simpel: JA. Doordat de hard case hoesjes zo gemaakt zijn, dat ze aan de voorkant van de smartphone iets uitsteken en vaak licht gebogen zijn richting het smartphone beeldscherm beschermen deze type hoesjes perfect de smartphone. Een groot voordeel van een hard case is dat de print vaak perfect strak op het smartphone hoesje wordt afgebeeld.

Soft case hoesjes

Een soft case hoesje is een zacht (soft) plastic hoesje. Een softcase kan verschillende namen hebben zoals een TPU cover, TPU hoesje, siliconen hoesje en zo zijn er nog vele synoniemen. Wat al deze hoesjes gemeen hebben is dat ze van zacht plastic (siliconen) zijn en dat ze buigzaam zijn. Het voordeel van een softcase ten opzichte van een hardcase is dat je beschadigingen bijna niet ziet nadat je jouw smartphone hebt laten stuiteren.  Een ander voordeel, maar wat tevens een nadeel kan zijn is dat de bedieningsknoppen vaak (niet altijd) ook beschermd worden door het soft case hoesje. Het voordeel hiervan is uiteraard dat de bedieningsknoppen goed worden beschermd. Een nadeel zou kunnen zijn dat de knoppen hierdoor iets lastiger te bedienen zijn.

Flip case hoesjes

Flip case hoesjes is een verzamelnaam voor telefoonhoesjes die aan beide kanten de smartphone bedekt. Een flip case bedekt beide kanten van de smartphone en geeft dan ook ideale bescherming. Een nadeel van een flip case is dat het toestel vaak een stuk dikker wordt doordat beide kanten bedekt worden en doordat er ook nog vaak pasjes en andere spullen in de flip case wordt gestopt. Een flip case wordt vaak als (2e) portemonnee gebruikt, doordat er vaak (niet altijd!) aan de binnenkant van het hoesje ruimte is voor geld en pasjes. Een flip case wordt daarom ook wel een ‘’wallet case’’ of ‘’portemonnee hoesje’’ genoemd.

Welk telefoonhoesje is voor mij het meest geschikt?

Nu de verschillen duidelijk zijn tussen de (drie) verschillende type telefoonhoesjes is de vraag: ‘’Welk hoesje past het best bij mij?’’ Uiteraard blijft dit een kwestie van smaak, maar we kunnen wel aan de hand van een aantal vragen filteren welk type hoesje wel of niet geschikt is.

Maak je veel foto’s met je smartphone?
JA? => Dan is een flip case geen logische keuze, omdat dit eenvoudig weg in de weg zit als je snel een foto wilt maken, ook een foto maken met één hand is een stuk lastiger met een flip case hoesje.

Stop jij jouw smartphone vaak in jouw broekzak of wellicht in jouw BH?
JA => Ook dan is een flip case hoesje ongeschikt. De flip case is bijna alle gevallen te dik om onopvallend te laten verdwijnen in jouw kledingstuk.

Heb je jouw smartphone veelvoudig nodig tijdens je werk?
JA => Ook in dit geval is het geen verstandige keus om te kiezen voor een flip case.

Ligt jouw smartphone vaak los in jouw tas?
JA => In dit geval is een flip case wel een verstandige keuze. Doordat een softcase en een hardcase niet in het geheel de voorkant van jouw smartphone bedekken, zijn deze type hoesjes niet in staat om krassen door scherpe materialen in een tas te voorkomen. Een flip case is in dit geval ideaal.

Vind je het belangrijk dat jouw telefoonhoesje een mooie strakke print heeft?
JA => Kies voor een hard case hoesje. Op een hardcase wordt de afbeelding(bijna altijd) mooi strak geprint, waardoor het design van het smartphone hoesje extra goed tot zijn recht komt.

Wil je vaak van telefoonhoesje wisselen?
JA => Kies voor een soft case hoesje. Een softcase is heel eenvoudig te vervangen.

Vind je het lekker om lekker lomp te doen met jouw smartphone en hem te willen gooien, smijten en stuiteren wanneer jij wil?
JA => Alle drie de type hoesjes beschermen jouw toestel perfect en zijn geschikt voor een lompe omgang met jouw smartphone ;)

Samengevat

Kort samengevat zijn er drie verschillende type telefoonhoesjes (hardcase, softcase en flip case) en is het per persoon verschillend welk type hoesje het beste bij iemand past. Het is vaak afhankelijk van de mate van het gebruik privé en welk beroep men uitoefent. Alle type smartphone hoesjes in onze webwinkel beschermen jouw smartphone uitstekend, geen enkel telefoonhoesje uitgezonderd!


 

 

BLOG: Een origineel klein cadeau

BLOG: Telefoonhoesje als mode accessoire

Waarom bestellen bij Uniekhoesje.nl?

✔ Unieke iPhone hoesjes
✔ Altijd gratis verzending
     NL & BE & EU !
✔ Snel contact via
     WhatsApp
✔ Ophalen mogelijk
✔ Webwinkel Keurmerk
 

© 2015 - 2023 Uniekhoesje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel